Peeling

01.03.2014 21:10

Peeling - máza úkol navrátit pleti zářivost a jas. Naše pleť se sice po určité době obnovuje sama, vytváří si stále nové a nové buňky, které prostupují vrstvami kůže až napovrch, kde rohovatí. Ale právě ty odumřelé, zrohovatělé a staré buňky působí tak, že naše pleť vypadá unavená, šedá a mdlá. Proto tu máme účinnou pomoc v podobě peelingu. Tuto  proceduru můžete provádět sami doma pravidelně jednou za týden či dva, záleží na typu pleti. Odměnou je pak hladká a svěží pokožka.  

Jaké máme tedy druhy peelingů ?
Mechanický peeling -  funguje na jednoduchém principu abrazivních (brusných) částic různých velikostí, které jsou obsažené v krémech nebo mycích gelech. Nejčastěji se používají drcené mandlové skořápky, ale také mořský písek či mletá pemza. Odstraňují odumřelé buňky a mají funkci hloubkového čistění, navíc také zlepšují prokrvení kůže jemnou masáží. Nehodí se však pro velmi citlivou a suchou pokožku.

Chemický peeling - pracuje především s chemickými vlastnostmi slabých kyselin, které pronikají do horních vrstev kůže, čímž uvolňují odumřelou tkáň a podporují odstranění a rychlejší obnovu kožních buněk. Zlepšuje se tak elasticita a hydratace kůže, snižuje se produkce mazu a pleť je zářivější.

Máme tři typy:
Povrchový  - (do hloubky 0,06 mm, hojí se cca 3 až 5 dní).
Střední  - (do hloubky 0,45 mm, hojení trvá až 10 dní).
Hloubkový -  (do hloubky 0,6 mm, reepitelizace trvá až 12 týdnů).

Chemický peeling je druhem peelingu, který by se neměl zkoušet na vlastní pěst, ale pouze po konzultaci s odborníkem dermatologem nebo kosmetičkou. Ten vám doporučí na váš problém konkrétní přípravek, počet ošetření a poučí vás o celkové době na zotavení. Peelingem můžeme odbourat nejen odumřelé buňky, ale také spoustu jiných nedostatků. Můžeme jimi omezit nežádoucí pigmentaci, vrásky, jizvy, ... Nezapomeňte, že po peelingu je naše pleť „obnažená“, je to tedy ideální čas, aby se hlouběji dostaly aktivní složky v krémech a sérech, tak toho využijte! Vhodná jsou například jakákoliv séra od značky  Medik8,  jejichž složení je klinicky testováno a vhodné pro citlivou pokožku.

 



Kontakt

Dufková Andrea Salon CHARME

Provozovna: Pekařská 80 ve dvoře
Brno 603 00
Sídlo: Žebětínská 76
Brno 623 00

tel: 777311072
www.salon-charme.cz