Dermaroller

02.04.2013 22:17

11 otázek a odpovědí před použitím dermarolleru

1. Proč mám váleček používat? V čem mi může pomoci?

Derma váleček nebo také derma roller je speciální váleček s mikrojehlami. Jeho používání umožní dopravit účinné látky obsažené v pleťovém krému či séru, hluboko do pokožky a tím dokáže účinně bojovat proti stárnutí pleti, vráskám, jizvám a striím.

2. Jak roller funguje?

Přejížděním válečku po pokožce v ní vytváříte drobné vpichy, díky kterým se dostanou účinné látky z krému či séra hluboko do pokožky. Používání válečku napomáhá tvorbě kolagenu a elastinu, které redukují již stávající vrásky, vyhlazují jizvy a jiné kožní nesrovnalosti.

 3. Jaký váleček si mám koupit? 

Pro domácí používání doporučujeme zakoupit váleček s délkou jehliček 0,2 nebo 0,3 mm. Váleček s jehličkami o délce 0,5 mm a více by měl používat pouze vyškolený pracovník tedy kosmetička nebo lékař. Na trhu je k dostání hned několik značek válečků. Orientovat byste se měla podle použitých materiálů, tedy kvality válečku. Například derma váleček od značky Medik8 má kvalitní titanové jehličky. Každá z nich je navíc pozlacena z důvodu vyšší sterility a antibakteriálního účinku. 

 4. Jak přesně ho mám používat?

Váleček používejte vždy na čistou a suchou tvář. Před každou aplikací je nutné jej zbavit jakýchkoliv nežádoucích látek pomocí dezinfekčního přípravku. Aby používání bylo dokonale bezpečná, doporučujeme použít také antibakteriální emulzi, kterou si potřete ruce. Váleček použijte každý večer před spaním.

Před samotným rolováním si obličej vizuálně rozdělte na části - čelo, levá tvář, pravá tvář, nos a brada. Začněte na jedné části obličeje a s jemným tlakem rolujte válečkem 10x tam a zpět. Poté změňte směr rolování. Po dokončení rolování naneseme na právě rolovanou oblast vybraný krém nebo sérum. Nanášíme ihned, dokud jsou transportní kanálky do pokožky průchodné. Takto vždy pokračujeme, dokud nepokryjeme všechny oblasti. Na závěr můžeme nanést ještě hydratační přípravek. 

 5. Můžu váleček použít i na jinou část těla než jen obličej?

Ano. Váleček je možné použít také pro odstranění strií a jizev na jiných částech těla. Jeho použití je totožné s použitím na pokožku obličeji. 

 6. Je váleček vhodný pro všechny typy pleti?

Domácí rolování válečkem s jehličkami 0,2 a 0,3 mm je bezpečné a vhodné pro všechny typy pleti. 

 7. Jaký krém či sérum můžu po ošetření válečkem používat?

Derma roller je vhodné používat se speciální řadou sér značky Medik8 vytvořenou pro používání v kombinaci s válečkem. Čtyři druhy sér napomáhají řešit nejrůznější problémy od citlivé pleti, dehydratace pokožky až po pigmentaci. 

8. Jak často ho můžu používat?

Váleček můžeme používat každý den. Ujistěte se však, že jakékoliv podráždění pokožky vzniklé předchozím použitím odeznělo. Doporučujeme začít s aplikací 1 - 2x týdně a frekvenci postupně navyšovat. 

 9. Jak se mám o váleček starat, aby mi vydržel co nejdéle?

Po každém použití opláchněte váleček horkou vodou a opět vydezinfikujte vhodným přípravkem. Uložte jej na suché místo, nejlépe do umělohmotného pouzdra.  

10. Jak dlouho mi vydrží?

Váleček vám může vydržet opravdu dlouho. Záleží na frekvenci použití. V případě denního použití se doporučuje jej vyměnit jednou za 6 měsíců. Jehličky se mohou častým používáním otupit a rolování by nebylo tolik efektivní. 

 11. Mohu ho používat např. se sestrou nebo mamkou napůl?

Derma roller z hygienických důvodů s nikým nesdílejte. Při špatné dezinfekci by mohlo dojít k přenosu nežádoucích látek.

Více informací naleznete zde MEZOTERAPIE cenik.

 


Kontakt

Dufková Andrea Salon CHARME

Provozovna: Pekařská 80 ve dvoře
Brno 603 00
Sídlo: Žebětínská 76
Brno 623 00

tel: 777311072
www.salon-charme.cz